Skandinavien Skåne Sommer på Bjäre
Dette er en undertekst

Sommer på Bjäre

En vandring Bjärehalvön rundt i juni 2008

En illustreret beretning om en 6 dages ferietur i et udsøgt flot vejr gennem et landskab, der var afvekslende vildt og idyllisk, men altid smukt. En lille rejse med store naturoplevelser.
Tidsrummet var 10. - 15. juni 2008, og overnatningen foregik i telt og shelter. Jeg gik ruten Bjäre­halvön rundt mod uret: Ad Skåne­ledens etape 16 fra Båstad via Appelryd strand og Eng­lands­dal natur­reservat til Knösen, etape 17 gennem Bjäre­kustens natur­reservat via Hovs hallar til Torekov, etape 18 gennem Bjäre­kustens natur­reservat til Gryteskär, og endelig tildels udenfor de mærkede ruter gennem kultur­land­skabet og over den skov­klædte Hallandsås tilbage til Båstad. Se et oversigtskort herunder, hvor mine 5 over­nat­nings­steder er mar­keret med røde tal.
Jeg gik alene. Som ung tog jeg ofte på tur alene, men mest af nød, og nu er det heller ikke det jeg egentlig fore­trækker, men jeg gør det dog jævn­ligt, for det har visse fordele: Jeg kan vandre i mit eget tempo og gøre de ophold jeg har lyst til, og som efter­løns­modtager har jeg jo frihed tage på tur når­som­helst. Men selvfølgelig savner jeg samværet og de lattermilde kvinder på fællesturene.
Jeg har samlet to andre beretninger fra ture på Bjäre: Bjärehalvön rundt med uret i vinteren 2005 og vandring Torekov-Båstad i efteråret 2009.
Dette er en undertekst
Rejsen til Båstad og vandringen langs stranden til en udsøgt lejrplads ved vandet. Oplevelsen af natur­reservatet Eng­lands­dal, ud­sigts­punktet Knösen og en fantastisk brænding ved klippe­kysten Hovs hallar.
Vandringen langs Bjäres udsatte nordvestlige kyst og sight-seeing i den hyggelige skipperby Torekov. Vandringen fra Torekov til Lervik ad brede, natur­skønne sten- og sand­strande, med blomster­rige over­drev og den altid flotte udsigt over Skälder­viken mod Kullen.
Bjäre fra kyst til kyst: Vandringen gennem indlandets kulturlandskabet og over Hallandsåsens stemningsfulde skove tilbage til Båstad og hjemrejsen. Lorem ipsum dolor sit amet, con­sect­etur adi­piscing elit. Fusce quis lectus quis sem la­lcinia nonummy.
© Copyright: Fotografier mv. er beregnet til at blive set på denne hjemmeside, og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs etc. are intended to be seen on this website, and may not be used in any other context without permission.