Skandinavien Sydsverige Sommer på Bjäre
Dette er en undertekst

Sommer på Bjäre

En vandring Bjärehalvön rundt i juni 2008

En illustreret beretning om en 6 dages ferietur i et udsøgt flot vejr gennem et landskab, der var afvekslende vildt og idyllisk, men altid smukt. En lille rejse med store naturoplevelser.
Tidsrummet var 10. - 15. juni 2008, og overnatningen foregik i telt og shelter. Jeg gik ruten Bjäre­halvön rundt mod uret: Ad Skåne­ledens etape 16 fra Båstad via Appelryd strand og Eng­lands­dal natur­reservat til Knösen, etape 17 gennem Bjäre­kustens natur­reservat via Hovs hallar til Torekov, etape 18 gennem Bjäre­kustens natur­reservat til Gryteskär, og endelig tildels udenfor de mærkede ruter gennem kultur­land­skabet og over den skov­klædte Hallandsås tilbage til Båstad. Se et oversigtskort herunder, hvor mine 5 over­nat­nings­steder er mar­keret med røde tal.
OBS: Jernbanestationen i Båstad og lejrpladsen ved Knøsen er senere blevet flyttet.
Jeg gik alene. Som ung tog jeg ofte på tur alene, men mest af nød, og nu er det heller ikke det jeg egentlig fore­trækker, men jeg gør det dog jævn­ligt, for det har visse fordele: Jeg kan vandre i mit eget tempo og gøre de ophold jeg har lyst til, og som efter­løns­modtager har jeg jo frihed tage på tur når­som­helst. Men selvfølgelig savner jeg samværet og de lattermilde kvinder på fællesturene.
Jeg har samlet to andre beretninger fra ture på Bjäre: Bjärehalvön rundt med uret i vinteren 2005 og vandring Torekov-Båstad i efteråret 2009.
Dette er en undertekst
Rejsen til Båstad og vandringen langs stranden til en udsøgt lejrplads ved vandet. Oplevelsen af natur­reservatet Eng­lands­dal, ud­sigts­punktet Knösen og en fantastisk brænding ved klippe­kysten Hovs hallar.
Vandringen langs Bjäres udsatte nordvestlige kyst og sight-seeing i den hyggelige skipperby Torekov. Vandringen fra Torekov til Lervik ad brede, natur­skønne sten- og sand­strande, med blomster­rige over­drev og den altid flotte udsigt over Skälder­viken mod Kullen.
Bjäre fra kyst til kyst: Vandringen gennem indlandets kulturlandskabet og over Hallandsåsens stemningsfulde skove tilbage til Båstad og hjemrejsen. Lorem ipsum dolor sit amet, con­sect­etur adi­piscing elit. Fusce quis lectus quis sem la­lcinia nonummy.
© Copyright: Fotografier mv. er beregnet til at blive set på denne hjemmeside, og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs etc. are intended to be seen on this website, and may not be used in any other context without permission.

s