Finn-J.dk Krøniken Ellen og Sigvald Lystsejlads og ferie  51 af 87
   Λ   >>   <   > 

For mine forældre var denne ferie ikke nogen succes. Vi havde lejet sommer­huset for 14 dage, men efter 12 tog vi hjem, fordi det regnede så meget.
Den første uge tog Sigvald stadig på arbejde hver dag - han kørte på sin nye BFC knallert (en "røvskubber" som denne - indregi­strerings­nummeret var O 8826, sært hvad man dog kan huske).
For mig var ferien derimod en stor oplevelse, og jeg husker stadig mange små detaljer derfra - dog ikke regnen!
Nede på stranden lå der store kampe­sten, og min far forsøgte (forgæves) at forklare mig noget med istiden. Jeg så i ånden en mand med hammer og mejsel slå stenene i stykker.
En dag ved middagsbordet brillierede min far med at kaste et jordbær op i luften og gribe det med munden. Jeg husker ikke hvad min mor sagde til at lære mig sådanne kunster!
I gården var der en traditionel gårdpumpe og en lille kom­bineret sandkasse og vand­bassin af cement, hvor jeg kunne sejle med små skibe. Min mor blev knotten, da jeg en dag havde puttet sand i gårdpumpen, så den ikke virkede, men måtte spædes med vand fra naboen.
På marken fandt jeg en dag en våd og snavset klude­dukke, og jeg blev fuld af senti­mental medynk over den skæbne, der var overgået den stakkels dukke.
Jeg havde fået lov til at bruge min fars prisme­kikkert og var fasci­neret af den perspek­tiv­iske for­kort­ning, som man op­levede. Men da jeg en dag stod og iagttog én af naboerne hejse et flag på sin flag­stang, sagde min far at man ikke måtte kikke på folk i kikkert.
På hjemturen, der foregik i radio­forret­ningens Citroën, måtte min far fjerne en vej­afspærring for at vi kunne komme helt hen til huset på Port­husvej - der var noget grave­arbejde i gang, noget som jeg gik meget op i.