Samlermani

Samlermani

Kom med hjem og se min frimærkesamling...

Det klassiske samlerobjekt er frimærker. Dem har jeg nu aldrig dyrket, men så er der jo så meget andet man kan samle på. Dora Marianne havde på sin blog nogle kloge betragt­ninger om at samle, som jeg henviser til, da jeg ikke kan gøre det bedre. Der var også et link til siden her, som hun vist betragtede som temmelig nørded.
Jeg spurgte engang en af mine kvindelige bekendte, om hvorfor det mon især var mænd, der var samlere? "De har mere tid", svarede hun tørt. Ja, i det moderne samfund, såvel som i neger­lands­byen, er det kvinderne der holder sam­fundets hjul igang, mens mændene sidder og holder palaver under et skygge­fuldt træ.
Når det kommer til de blødere samler­objekter, kan kvinderne dog godt være med: I foreningen Frø­samlerne, hvor det handler om at samle frø til dyrkning og bevarelse af den levende kultur­arv, er mange kvinder aktive. Det får man indtryk af på denne billed­reportage fra Frøsamlernes forårsmøde 2012, der også viser det positive, at for­eningen har mange unge medlemmer af begge køn. Et medlem af for­eningen samler på frøposer, og det er selvfølgelig en mand. Iøvrigt samler han også på færger, får og smukke grønsager, og han bidrager flittigt til mine samlinger af vejr­haner, post­kasser og jern­dimser.
Dette er min samling af fotografier af vejr­haner og andre vindfløje fra mange lande. For nogle år siden troede jeg emnet var udtømt, men siden er samlingen mangedoblet - utroligt! Fotografier af udsmykkede postkasser i Skåne og andre steder.
En samling billeder af hverdagens jernting. Under indsamling.
© Copyright: Fotografier og tekst er beregnet til at blive set på denne hjemmeside og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs and texts are intended to be viewed on this website and should not be used in any other context without permission.